Een aantal jaren geleden werden enkele mensen getroffen door het leed van kinderen in Cambodja en ze besloten om twee kinderen te adopteren.

Er werd geld op een rekening gestort en in ruil hiervoor ontvingen ze brieven en foto’s van deze kinderen. Omdat ze ook wel eens wilde weten of deze kinderen echt bestonden en echt werden geholpen besloten ze een onaangekondigd bezoek te brengen aan de kinderen.

Toen ze in een uithoek van Cambodja arriveerden, troffen ze de kinderen aan in een klaslokaal waar ze Engelse les volgden. Het gevolg van deze ervaring is geweest dat zij zich zijn blijven inzetten om de kindersterfte – bij kinderen onder vijf jaar is dit 50% – aldaar terug te dringen en te zorgen voor de eerste levensbehoefte: schoon drinkwater en een goede opleiding. Terug in Europa hebben ze vrienden en familie over hun ervaringen verteld en het resultaat is dat geld wordt ingezameld om deze kinderen in Cambodja te helpen.

Dit geld wordt naar Cambodja gebracht, waarbij de vlucht en het verblijf van de organisatoren voor eigen rekening zijn en niet ten laste wordt gebracht van de organisatie. Inmiddels is er een school opgericht en een kleuteropvang. Daarnaast zijn er zogenaamde “nood-projecten”, waarbij mensen in nood direct worden geholpen. Direct beslissen en geen bureaucratische rompslomp zorgen ervoor dat er onmiddellijk geholpen wordt. Één van de lopende projecten heet “Augenlicht”. Omdat er veel mensen en kinderen in Cambodja rondlopen met slecht zicht of blindheid, worden er in Europa brillen verzameld. Bij een locale opticien worden er handmatig glazen in de brillen gezet. Ook hoopt men een aantal mensen te kunnen opereren aan grijze staar, een veelvuldig voorkomende oogaandoening.

Deze operatie kost omgerekend €60. Voor Nederandse begrippen een schijntje, maar voor Cambodjaanse begrippen is dat een hele som geld. Op dit moment is er vooral veel behoefte aan financiële steun. Mocht u iets willen bijdragen dan mag dat via een éénmalige bijdrage, of voor een vast bedrag van (een meervoud van) €5,- per maand. Zo sparen we in 1 jaar genoeg voor 1 operatie.

U kunt meer lezen op de website van Kleine Hilfsaktionn, ook de andere projecten worden daar toegelicht.

Over Kleine Hulp Actie

Kleinehulpactie.nl

Kleine Hulp Actie is een initiatief van Leo Gijsen in samenwerking met Kleine Hilfsaktion.

  • Voor meer informatie:
  • 046 - 4513058
    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ons netwerk

Official Facebook